Lezingen

L-Week 2022: Maud Van Hauwaert in de Holebibib

De Holebibib nodigde op 22 september 2022 Maud Vanhauwaert uit voor de L-Week. Maud is ex-stadsdichter en werkelijk een duizendpoot als het op literatuur, poëzie en performance aan komt. Verwacht je aan een speciale performance met een kwinkslag en een lach. Maud ten voeten uit.

Datum: 
zaterdag, september 24, 2022
Video: 

Dirk Van Boxem

zondag 24 april 2022

Biografie in eigen woorden:"Een beetje per toeval gestart in IT, doorgegroeid tot manager en manager van managers, consultant, programma management van (heel) grote programma’s, business unit management en senior management. Dan op de pauzeknop gedrukt om een coaching opleiding te volgen en een eerste roman te schrijven, en ondertussen alweer een aantal jaar actief als coach, change manager, consultant en auteur."

In 2019 verscheen bij uitgeverij Polis zijn debuutroman Morgenster. Je vindt er alles over op deze site. Het boek is ondertussen niet meer in voorraad, maar op eenvoudig verzoek (en betaling van 15€) krijgt u het thuis gestuurd.  Je kan het boek ook vinden in de HolebiBib.

'Morgenster' van Dirk Van Boxem. Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de zwierige krullen en ornamenten die stilaan vorm krijgen, meanderen ook de levens van de drie: Jos, die steeds meer voor Anna begint te voelen, Heinz, die blijft pendelen tussen Antwerpen en zijn thuisstad Hamburg, en Anna, die als vrouw haar weg zoekt in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door mannen. Tegen de achtergrond van de belle époque, de broedkamer van de wereld zoals wij die kennen, vertelt Dirk Van Boxem in Morgenster een verhaal van persoonlijke emancipatie en maatschappelijke ontvoogding, en van de eeuwige strijd om de liefde. Dirk Van Boxem (1966) is schrijver, consultant, change manager en coach. Eerder publiceerde hij verhalen in De Brakke Hond, gedichten in Het Gezeefde Gedicht, en met www.bijgekleurd.wordpress.com houdt hij een literaire blog bij. Morgenster is zijn debuut.

 

Datum: 
zondag, april 24, 2022
Video: 

Luc Descamps

zondag 27 maart 2022

Luc Descamps is al 20 jaar actief als auteur van jeugd en young adult-boeken. Met meer dan 200 lezingen per jaar is hij een van de meest gevraagde sprekers in scholen en bibliotheken. Wie hem ooit heeft horen vertellen, begrijpt ook waarom: als geen ander weet hij zijn publiek te boeien en te raken.
In 'Gewoon Mezelf' beschrijft Luc Descamps hoe de jonge Lander verliefd wordt op een jongen uit zijn klas. Verliefdheid komt hier in al zijn facetten aan bod, van ontwrichtende onzekerheid tot pure schoonheid, maar vooral… niet beperkend. Het verhaal van Lander, Lars en Noémie is ontluisterend, ontroerend en bovenal heel herkenbaar.
 

Datum: 
zondag, maart 27, 2022
Video: 

Onno Van Gelder jr

zondag 27 februari 2022

Na zijn schooljaren combineerde de Oostendse acteur/auteur Onno van Gelder jr. een vaste job met acteren en aanvaardde hij heel wat uiteenlopende rollen om ervaring op te doen. Na 14 jaar op de planken begon hij te regisseren. Totaal onverwachts kon hij, met succes, deelnemen aan een auditie bij een belangrijke studio die menig televisiereeks produceerde.
In 2011, na een assistentie bij de regie van ‘Così fan tutte’ voor de Opera Studio in Amsterdam besloot hij om fulltime artiest te worden.
In mei 2018 verscheen zijn debuut ‘Passages’ bij uitgeverij Ambilicious Breda met illustraties door Stijn Felix. Op 9 juni 2019 verscheen de kortnovelle ‘Brief van Leonie’ en in november van datzelfde jaar de novelle ‘Meneertje Wiegel’. Een tweede bundel kortverhalen, ‘Escapades’, verscheen in 2021. Alsook het rijkelijk geïllustreerde ‘De Kerst Slaper’, een warm verhaal met nostalgische teksten.
 

Datum: 
zondag, februari 27, 2022
Video: